Хемиско отпорни транспортни ленти
АПЛИКАЦИИ  :Хемиско отпорните транспортни ленти се користат за транспортирање на киселини и алкални материјали во хемиски фабрики, цименто, вештачки ѓубрива и др.
 
КАРАКТЕРИСТИКИ: 1. Заштита на транспортната лента од киселини и алкални материјали;
                                 2.Добра особина на спојување, слоевите се стабилни;
                                3.Памук, полиестер-памук, најлон и други материјали се користат како јадро.
 
Главни видови на индикација на отпорност на масло
Тип на киселина или алкали
Концентрација
Тип на киселина или алкали
Концентрација
Хлороводородна киселина
20%
Јаглеродна киселина
Било која концентрација
Аѕотна киселина
10%
Сулфурна киселина
Било која концентрација
Сулфуреста киселина
20%
Оцетна киселина
Било која концентрација
Борна киселина
40%
Јаки киселини
Било која концентрација
Фосфорна киселина
40%
Калиумова сода
Било која концентрација
Арсенска киселина
Било која концентрација
 
 

Име:
Е-маил:
Copyright © 2013 INTERNATIONAL CONVEYOR & BELTING PRODUCTS | All Right Reserved