CC транспортни ленти
CC транспортните ленти (памучни транспортни ленти)   имаат добра флексибилност, својство за формирање на жлебови и имаат ниска цена. CC транспортните ленти главно се користат за транспорт на прашаци, мали и средни гранули на нормална температура.
Стандарди
GB/T7984-2001 idt ISO9001:2000 стандард.
Својства:
Добра флексибилност, својство за формирање жлебови и ниска цена.
Структура:
Користи повеќе слојна памучна конструкција како површина споена со валање, прицврстување и вулканизација.
Типови:
Памучна површина и терилен памучна површина, исто така има некои типови на површини отпорни на ниски температури со механички својства  

Итем
Површински тип и својства
H
D
L
Сила на истегнување Mpa≥
24.0
18.0
15.0
Издолжување и кинење % ≥
450
400
350
Промена на силата на истегнување
Издолжување на скинат дел по стареење 70℃x168h %
+-25
+-25
225
Квантитет на истрошување mm3
120
100
200
Типот H се користи на места со поголемо трошење, D за места со абразивни услови, L за нормални услови.

Својства на продуктот:
Структура
Материјал
Број на слоеви
Ширина
mm
Должина
m
Дебелина на покривка
mm
Деформација
Ткаење
Горна површина
Долна површина
Памучно платно
Памук
Памук
3-12
300-2000
1-300
2.0-12
1.0-5.0
Терилен-памук платно
Терилен
Памук
Памук
3-12
300-2000
1-300
2.0-12
1.0-5.0
Дебелината на лентата, бројот на слоеви се одредува спрема потребата на клиентот.

Лепливи својства помеѓу слоевите
Итем
Помеѓу слој
Покривка помеѓу платно
Дебелина на покривка
0.8mm-1.5mm
Дебелина на покривка
≥1.5mm
Средна вредност на тестирани парчиња N/mm≥
3.2
2.1
2.7
Највисок минимум на тестирани парчиња N/mm≥
2.7
1.6
2.2
Највисок максимум на тестирани парчиња =20N/MM

Име:
Е-маил:
Copyright © 2013 INTERNATIONAL CONVEYOR & BELTING PRODUCTS | All Right Reserved