Chevron транспортни ленти


Овие ленти се користат на места каде материјалот треба да се пренесе на стрмни агли без да се дозволи паѓање на материјалот.

Специјални својства на chevron ленти:


§ Интегрално лиени chevron шелни.
§ Широк избор на chevron дизајни се возможни.
§ Варијабилни висини на шелни се возможни, овозможувајќи да се совпаднат со потрабата на вашата опрема.
§ Брза продуктивност.

Детали на достапните дизајни:


6” Multi V. транспортни ленти :
Поклопувачките 6” лиени шелни, се идеални за агресивен трансвер на течливи материјали, вештачки ѓубрива,
зрна, песок, дрвена кора:


Ширина на лента
Ширина на клин
Нагиб на клин
Површина
Висина на клин
48"
47.5"
0.25"
0.25"
0.25"

Низок Chevron Профил:

Нискиот chevron профил е дизајниран за носење на слободен или пакован материјал на агли до 18 – 25 deg.
Затворен V дизајн:

a.) Тип SH C5 или C6

Ширина на лента
Ширина на клин
Нагиб на клин
Површина
Висина на клин
300~1200
целосна или одредена ширина
100
0~200
5

 

 

b.) Тип SH C10


Ширина на лента
Ширина на клин
Нагиб на клин
Површина
Висина на клин
500~1200
целосна или одредена ширина
150
0~200
10

c.) Тип SH C15

Ширина на лента
Ширина на клин
Нагиб на клин
Површина
Висина на клин
500~1200
целосна или одредена ширина
200
0~200
15


Отворен V дизајн: Отворениот V профил на ленти овозможува истекување на вода.

a.) Тип SH C15P380

Ширина на лента
Ширина на клин
Нагиб на клин
Површина
Висина на клин
450
380
250
35
15
500
380
250
60
15
600
380
250
110
15
650
380
250
135
15
800
380
250
210
15

b.) Тип SH C15P600

Ширина на лента
Ширина на клин
Нагиб на клин
Површина
Висина на клин
750
600
250
75
15
800
600
250
100
15
900
600
250
150
15


  

c.) Тип SH C15P740

Ширина на лента
Ширина на клин
Нагиб на клин
Површина
Висина на клин
900
740
250
80
15
1000
740
250
130
15
1050
740
250
155
15
1200
740
250
230
15

 

SHARHORN CHEVRON лента (долга):


Тип SH C17L300

Ширина на лента
Ширина на клин
Нагиб на клин
Површина
Висина на клин
350
300
330
25
17
400
300
330
50
17
450
300
330
75
17
500
300
330
100
17

SHARHORN дизајн (DEER тип) :

a.) Тип SH C17L440

Ширина на лента
Ширина на клин
Нагиб на клин
Површина
Висина на клин
500
440
330
30
17
600
440
330
0
17
650
440
330
105
17

 

b.) Тип SH C17L550

Ширина на лента
Ширина на клин
Нагиб на клин
Површина
Висина на клин
600
550
330
25
17
650
550
330
50
17
750
550
330
75
17

 

c.) Тип SH C17L630

Ширина на лента
Ширина на клин
Нагиб на клин
Површина
Висина на клин
650
630
330
10
17
750
630
330
60
17
800
630
330
5
17
900
630
330
135
17

 

d.) Тип SH C17L950

Ширина на лента
Ширина на клин
Нагиб на клин
Површина
Висина на клин
1000
950
330
25
17
1050
950
330
50
17
1200
950
330
125
17

 

W форма на дизајн:


a.) Тип SH C17L1270

Ширина на лента
Ширина на клин
Нагиб на клин
Површина
Висина на клин
1400
1270
330
65
17

 

Среден Chevron профил:

SHARHORN дизајн (бик форма):

a.) Тип SH C25P450

Ширина на лента
Ширина на клин
Нагиб на клин
Површина
Висина на клин
500
450
250
25
25
600
450
250
75
25
650
450
250
100
25
700
450
250
125
25


b.) Тип SH C25P550

Ширина на лента
Ширина на клин
Нагиб на клин
Површина
Висина на клин
600
550
250
25
25
650
550
250
75
25
700
550
250
100
25
800
550
250
125
25

 

c.) Тип SH C25P750

Ширина на лента
Ширина на клин
Нагиб на клин
Површина
Висина на клин
900
750
330
75
25
1000
750
330
125
25
1050
750
330
150
25
1200
750
330
225
25

 

Затворен Y дизајн:

Тип SH Y32P600

Ширина на лента
Ширина на клин
Нагиб на клин
Површина
Висина на клин
600
600
300
25
32
800
600
300
100
32
900
600
300
150
32
1000
600
300
200
32

 

Висок Chevron профил:

Отворена CHEVRON лента:

Тип SH Y32P800

Ширина на лента
Ширина на клин
Нагиб на клин
Површина
Висина на клин
900
800
333
50
32
1000
800
333
100
32
1050
800
333
125
32
1200
800
333
200
32

 

H тип на дизајн:

a.) Тип SH C32H460

Ширина на лента
Ширина на клин
Нагиб на клин
Површина
Висина на клин
500
460
330
20
32
600
460
330
70
32
650
460
330
95
32

 

b.) Тип SH C32H580

Ширина на лента
Ширина на клин
Нагиб на клин
Површина
Висина на клин
600
580
333
10
32
650
580
333
35
32
750
580
333
85
32
800
580
333
110
32

 

c.) Тип SH C32H630

Ширина на лента
Ширина на клин
Нагиб на клин
Површина
Висина на клин
650
630
330
10
32
750
630
330
60
32
800
630
330
85
32
900
630
330
135
32

d.) Тип SH C32H630

Ширина на лента
Ширина на клин
Нагиб на клин
Површина
Висина на клин
900
750
333
75
32
1000
750
333
125
32
1050
750
333
150
32
1200
750
333
225
32
Име:
Е-маил:
Copyright © 2013 INTERNATIONAL CONVEYOR & BELTING PRODUCTS | All Right Reserved