Транспортни ленти отпорни на ниски температури
Својства на транспортни ленти отпорни на ниски температури:EP80~EP630,NN80~NN630,CC56 T.C56
Ширина на транспортни ленти отпорни на ниски температури:350-2000mm
Гума за транспортни ленти отпорни на ниски температури:NR,BR,blended
Својства на транспортни ленти отпорни на ниски температури: висока еластичност, отпорност на шок, отпорност на ниски температури и др.
Користење на транспортни ленти отпорни на ниски температури:погодни за транспорт на материјали во надворешни услови и др.
Работни температури на транспортни ленти отпорни на ниски температури:-45-+75℃
 
Карактеристики на продукт:
Продуктот е произведен од памучно јадро, прекриено со најлон или EP, со површина од спој на NR и BR, кои се носители на својствата. Може да работи нормално во услови на температури од -40℃.

Користење
Погодни се за транспорт на материјали во надворешни услови и фрижидери и др.

Технички индекси
1. Можат да се поделат во три главни групи според својствата на површината: отпорни на лацерација (H), отпорни на абразија(D), и нормални(L).
2. Според различната отпорност на ниски температури може да се поделат во 2 групи C1 и C2: C1-работни температури:-45~+50℃; C2-работни температури: -60~ +50℃.
Погодни за пренос на материјали на ниски температури, фрижидери и др.


Физички својствени индекси на површина:

Итем
Индекс
H(отпорни на лацерација)
D(отпорни на абразија)
L(нормални)
Сила на истегнување/Mpa≥
24
18
15
Издолжување на кинење/%≥
450
400
350
Експеримент со стареење
Промена на силата на истегнување/%
±25
±25
±25
(70℃,7d)
Промена на кинечкото издолжување/%
±25
±25
±25
Абразија/mm3≤
120
100
200
Коефициент отпорност на ниски темп. при издолжување≥
C1(-45℃)
0.3
C2(-60℃)
0.2
Note:
C1—работна температура е -45℃~+50℃
C2—работна температура е -60℃~+50℃

Име:
Е-маил:
Copyright © 2013 INTERNATIONAL CONVEYOR & BELTING PRODUCTS | All Right Reserved