Лифт транспортни ленти


Конструкција :

Гумена лента & кутија на лифтот.

Апликација :

Вертикален транспорт или прашкасти материјали
обично околу 50 mm дијаметар.

Стандардни Спецификации :

Материјал : EP или памук
Истегнувачка сила : 100~2,400 N/mm
Максимална ширина : ~1500 mm или 60”
Површен слој гума : отпорен на трошење, масло, топлина и анти-статичен

Генерални спецификации :

Спецификации
Дебелина
EP150 x 2P x 1/32” x 1/32”
4.0 mm
EP150 x 3P x 1/32” x 1/32”
4.0 mm
EP150 x 4P x 1/32” x 1/32”
4.0 mm

Специјални карактеристики :

Супериорната издржливост на лентата (доколку точно се пресмета) спречува кинење заради

(a) дупки од штрафови
(b) силата од тежината на кутиите
(c) силата од ваљаците

 


Име:
Е-маил:
Copyright © 2013 INTERNATIONAL CONVEYOR & BELTING PRODUCTS | All Right Reserved