Транспортни ленти отпорни на масло
Апликација  : Транспортните ленти отпорни на масло имаат добра отпорност на масло и органски растворувачи
 
Карактеристики: Површинското лепило е NBR кое има добра отпорност додека зацврстувачкиот материјал се одбира зависно од потребата на клиентот.
 
Главни типови на отпорни на масло материјали
 
 
Затегнувачка цврстина
Издолжување и кинење
Максимум
Абразивни губитоци
Плимер гума
Работна температура
 
mpa
% min
Mm3
 
Степени целзиусови
OR
15
300%
150
NBR споена
-30 to +60
MOR
12
300%
300
NBR споена
-30 to +50
OHR
15
400%
180
NBR споена
+ 100 lump
 
 
Со избегнување на феноменот на набубрување, луштењето на покривната, кога се користи за пренос на маслени материјали, се зголемува животниот век на лентата.
 
Се користи за транспорт на хемикалии, порцелан, храна, вештачки ѓубрива и лекови. Доколку се користи за транспорт на лекови препорачливо е да се одбери лентата со слој за заштита од хемикалии.

Име:
Е-маил:
Copyright © 2013 INTERNATIONAL CONVEYOR & BELTING PRODUCTS | All Right Reserved