Транспортни ленти со груба површина
Апликација

Транспортните ленти со груба површина се дизајнирани за транспорт на лесни материјали, накосени или хоризонтални, исто така се користат и за транспорт на кршливи или деформирачки паковки и материјали како стакло, книга, торби, пакети од картон на наклон до 35 степени

Можности:
1. Неоседланата транспортна лента со груба површина произведува помалце триење, и е прикладен за работа над маса или плоча.
2. Дизајнот на решеткаст дизајн на површината може да генерира олеснувачки ефект, абсорбирајќи ги сите вибрации и удари врз транспортираниот материјал и истовремено спречуваат истиот да се преврти.

Конструкција и својства

2 или 3 слојна конструкција со засечени и слој од EP платно. Површинската текстура ја намалува тенденцијата на материјалот да се превртува од лентата. Црниата површина се препорачува за комунални сервиси додека обоената лента се препорачува за транспорт на материјали за производството на храна каде се бара лента без мирис и нетоксична. Горната покривка е дебела 1/8 инч SBR а задната е заштитена од триење или чист синтетичи слој за апликации со лизгачка основа.

Дата фајл: 2 слојна гума со груба површина  /  3 слојна гума со груба површина

   

             


Име:
Е-маил:
Copyright © 2013 INTERNATIONAL CONVEYOR & BELTING PRODUCTS | All Right Reserved