Силиконски гумени платна


Физички карактеристики: направени од високо квалитетна силиконска гума на цилиндричен тип на вулканизирачка преса или вулканизирачка преса спрема различните потреби на купувачот.

Спецификации:
материјал: 100% вирџин силиконска гума од Германија или Кина
квалитет: висока отпорност на кинење, отпорност на надолжно пукање
боја: провидна, црвена, црна, млечно бела, гри, сина и др.
површина: мазна/мазна, мазна/импрегнирана ткаенина, мазна/песок
појачување: 1 слој PLY ткаенина
сила на истегнување: 7-12Mpa
тврдост: 40, 50, 60, 70, 80 +/-5 shore A
елонгација: 350% - 720%
густина: 1.25+/-0.05g/cm3 (1.5g/cm3 за огно-отпорен силикон)
сила на кинење: 26-42N/mm
работна температура: -60°C - +260°C(момент 300°C)
дебелина: 0.1-50mm
ширина: 0.1-3.6m
должина: 1-50m
класа: индустриска, прехрамбена индустрија, медицина, FDA.

     

     


Име:
Е-маил:
Copyright © 2013 INTERNATIONAL CONVEYOR & BELTING PRODUCTS | All Right Reserved