SBR гумени платнаSBR гумените платна се направени од стирен-бутадиен гума. Тоа е полимер кој се користи за производство на издолжувачка гума. Материјалот е економичен и не поседува специјална хемиска отпорност.  SBR гумата може да се произведе за ниска абразивност, истрошување и истегнувачки карактеристики. SBR може да ја замени природната гума во многу случаи по значително намалена цена. Отпорноста му е скоро еднаква како и на природната гума. Достапна во црна, црвана, бела и зелена боја.
SBR црвена гума
Црвената гума е основен SBR гумен материјал со голем квалитет. Овај материјал отпорен на топлина се произведува и вулканизира во стриктно контролирана средина.

Ширина :
2000mm(max)
Должина :
1-300M
Дебелина :
Од 1 mm До 50 mm
Стандардна боја:
црна, црвена, бела, зелена
Спецификации :
Метод на тестирање
Единица
Резултат
Цврстина
ASTM D2240
Поддршка A
50-85
100% Modulus
ASTM D-412
kgf/cm2
24
Сила на истегнување
JIS K6301
kgf/cm2
48
Издолжување
JIS K6301
%
275
Сила на гребење
ASTM D-412
kgf/cm
25
* Има можност за импрегнирање на додатни материјали.

Име:
Е-маил:
Copyright © 2013 INTERNATIONAL CONVEYOR & BELTING PRODUCTS | All Right Reserved